dilluns, 2 de febrer del 2009

Crear un controlador de domini en Windows Server 2008 - Part I

El primer que hem de fer és establir una adreça IP fixe per l'equip que farà de controlador de domini. Això és imprescindible ja que un servidor ha d'estar sempre perfectament localitzat. Per posar una adreça IP a l'ordinador obrirem el panel de control localitzat en el botó d'Inici. Tot seguit farem doble-clic sobre l'icona Centro de redes y recursos compartidos. A conexión de area local clicarem en l'enllaç ver estado i a continuació en el botó de propietats. Seleccionarem la opció Protocolo de internet versión 4. Marcarem la opció Usar la siguiente dirección ip. En dirección ip posarem una adreça de xarxa segons el context en el qual estem treballant;si es tracta d'una màquina virtual o treballem en un entorn real. Hem de tenir en compte de no utilitzar una adreça ja configurada en algun equip de la nostre xarxa. En el meu cas he utilitzat una adreça de classe C i la seva corresponent màscara de xarxa. En principi deixarem la puerta de enlace predeterminada en blanc.
En servidor DNS preferido posarem la mateixa ip del servidor ja que serà aquest mateix el que farà la tasca de resolució de noms o servidor dns. Una configuració bona podria ser la seguent:

Dirección IP: 192.168.1.111
Máscara: 255.255.255.0

Servidor DNS preferido: 192.168.1.111

Un cop establerta la configuració de xarxa del controlador de domini, li donarem un nom al nostre equip.
Obrirem el Server Manager o administrador del servidor i farem un clic en l'enllaç Cambiar propiedades del sistema. Ens apareixerà la finestra de propiedades del sistema i clicarem en el botó Cambiar per donar-li un nom a l'equip.

Bé, un cop realitzat això passarem a afegir el rol de Serveis de Domini del Directori Actiu o AD DS.
Per fer-ho obrirem el Server Manager o administrador del servidor que serà com l'anomenarem a partir d'ara.   Seleccionarem Funciones i farem clic amb el botó secundari del ratolí i clicarem a Agregar nuevas funciones.
De la secció Funciones del servidor de la finestra inicial marcarem la de Servicios de dominio de Active Directory i faren clic a següent. En la finestra de Confirmar selecciones de instalación farem clic a Instalar.
La finestra de progrés de la instal.lació informa de l'estat de les tasques d'instal.lació.
La finestra de resultats de la instal.lació ens confirma que la instal.lació s'ha fet correctament. Fem clic a tancar. Podem observar en la secció Resumen de funciones de l'administrador del servidor, un missatge d'error. Aquest missatge ens recorda que cal promocionar el controlador de domini per finalitzar la creació del nostre controlador.

Això ho veurem en el següent post.