dimarts, 9 d’octubre del 2007

'Barcelona' , nou xip de 4 nuclis d'AMD

El 10 de setembre, AMD presentava a Barcelona el seu primer Quad-Core, conegut fins ara amb el nom en clau 'Barcelona'. El nou Quad-Core AMD Opteron és posiciona com una evolució de les plataformes actuals d'Amd succeïn als procesadors Dual-Core de 90 namòmetres y abans de l'arrivada el proper any del Quad-Core de 45 nm, conegut fins el moment com 'Shangai' que serà l'últim d'aquesta generació, la segona, a l'espera del debut de la tercera, al 2009, liderada per 'Sandtiger' l'Octal-Core de 45 nm amb eficiència energètica, amb diferents avenços que permeten un menor consum d'energia.
La eficiència energètica és una de les raons de ser dels nous procesadors.AMD ha incorporat una sèrie d'innovacions i tecnologies que facilitan aquest paper.La tecnolgia CoolCore permet reduir el consum energètic desactivant els components del procesador que no s'utilitzant. D'altra banda, la tecnologia de nuclis dinàmics independents, evolució de la tecnologia PowerNow!, permet a cada nucli modificar la seva velocitat de rellotge en funció de les necessitats específiques de rendiment de l'aplicació que s'utilitza.A més, la gestió energètica DualDynamic proporciona als nuclis y a la controladora de memoria un subministrament energètic independent que permet a aquests funcionar amb tensions diferents en funció del seus ús.
Els nous processadors treballen amb memòria DDR2 de baix consum, la qual cosa ajuda a que no es dispari el consum d'energia.