dimarts, 2 d’octubre del 2007

Tecnologia 'sense fils'

La tecnologia wifi (basada en l'especificació IEEE 802.11) és un avenç molt important i significatiu en el món de la informàtica i les comunicacions.
Permet la connexió amb altres ordinadors o dispositius electrònics a nivell local sense la utilització de cablejat.També és utilitzada per a la connexió a Internet.

És una tecnologia relativament 'jove', en ple desenvolupament i prou sencilla d'implamantar.Només cal una interfície wifi en cada dispositiu que vulguem interconectar.

Actualment hi ha 3 tipus de wifi, basada cada una en un estandar IEEE 802.11.Un quart estàndar està essent elaborat actualment.Els estàndars IEEE 802.11b i IEEE 802.11g treballen en la banda de 2,4Ghz a una velocitat de 11Mbps i 54Mbps respectivament.En l'actualitat també es treballa amb l'estàndar IEEE 802.11a que opera en la banda de 5Ghz.Aquesta banda ha estat recentment habilitada y a més no existeixen altres tecnologies (bluetooth,microones,etc) que l'estiguin utilitzant i per tant hi ha molt poques interferències.
La tecnologia inalàmbrica Bluetooth també funciona a una freqüència de 2,4Ghz, fet que pot provocar interferències en la connexió wifi.