dilluns, 17 de març del 2008

AJAX, el futur de la Web

Què és AJAX? Són les sigles d' Asyncronous JavaScript And Xml.És una tècnica de desenvolupament web d'aplicacions interactives.
Quan visitem una pàgina web, interactuem amb els diferents elements que la componen, per exemple, un formulari de registre d'usuaris, un enllaç a una altra secció del lloc, quan passem el ratolí per sobre una imatge, etc, etc.
Sense AJAX cada acció d'aquests tipus representa una crida, una petició, una interacció amb el servidor i el refresc de tota la pàgina per actualitzar els canvis soferts amb la consecuent perdua de temps. AJAX, en canvi, manté una comunicació asíncrona amb el servidor en segon pla.Això vol dir que pot actualitzar determinats elements de la pàgina sense necessitat de recarregar-la tota de nou.

AJAX és la fusió de diverses tecnologies de creació de llocs webs dinàmics.Combina XHTML i CSS, XML i XSLT per l'intercanvi de dades, XMLHttpRequest, DOM i JavaScript. No requereix plugins adicionals ni capacitats específiques dels navegadors. És compatible amb Firefox, Internet Explorer, Safari, etc.Llocs web com Flickr, GoogleMaps o Gmail han estan creats utilitzant aquesta tecnologia.