dimecres, 3 de març del 2010

Hola món en JavaServer Faces

Crearem una senzilla aplicació típica d'Hola món utilitzant la tecnologia JavaServer Faces o JSF. Per fer-ho utilitzaré l'ide NetBeans en la versió 6.8. Per descarregar aquest ide podeu fer clic aquí.

Un cop instal.lat l'ide l'executarem i farem un clic en Archivo i Proyecto Nuevo. De les categoríes que ens apareixen seleccionarem Java Web i en proyectos, a la part dreta, Web Application.
A continuació li donarem un nom al nostre projecte, per exemple, projecteweb1 i farem clic a siguiente.
En la configuració del servidor ho deixarem tot tal i com està; en el meu cas tinc com a servidor GlassFish en la versió 3 i Java EE Web en la versió 6. Farem un clic a siguiente. En l'últim pas hem d'escullir el framework que utilitzarem per a la creació de l'aplicació web. Marquem JavaServer Faces, deixem la configuració que ens dona per defecte  i fem un clic a terminar. Aquí teniu una captura de pantalla a mode d'exemple.


Ara ja som a la part on hem d'introduir codi per a dissenyar la interfície web. Simplement el que farem ara serà incloure una etiqueta h2 entre les etiquetes d'obertura i tancament del body.


Fixeu-vos en la línea 4. Aquesta línea ens permetrà la inclusió d'etiquetes comuns d'HTML en la nostra aplicació JSF, com per exemple les dues que ja tenim h:head i h:body. Per incloure etiquetes HTML només hem d'escriure h: precedit del signe més petit (<) i se'ns desplegarà una petita finestra amb tots els tags disponibles.
Ja podem fer clic al botó de Play sota la barra de menú en la part superior del ide i veure el resultat en el nostre navegador.